Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Παρουσίαση του λευκώματος «Ἀγαπητές Ἑλληνίδες!» Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειον των Ελληνίδων στη ΛΑΕΔ

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος «Ἀγαπητές Ἑλληνίδες!» Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειον των Ελληνίδων στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη.

Το λεύκωμα παρουσίασαν η Δρ Ευπραξία Πασχαλίδου ως συντονίστρια της εκδήλωσης, η κ. Κατερίνα Δασκαλάκη εκ μέρους του Λυκείου των Ελληνίδων και η Δρ Πηγή Καλογεράκου από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, ενώ ο ηθοποιός κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανέγνωσε δώδεκα αντιπροσωπευτικές επιστολές που δημοσιεύονται στο λεύκωμα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, βουλευτές, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μαθητές στρατιωτικών σχολών και πλήθος κόσμου.