Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Συμμετοχή της ΔΙΣ σε Battlefield Studies στην λίμνη της Δοϊράνης

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2019, η ΔΙΣ, συμμετείχε με 1 Αξιωματικό σε Battlefield Studies, που διοργάνωσε ο επιστημονικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, στον τομέα της στρατιωτικής ιστορίας με αντικείμενο τις μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, “Macedonian Front Society”.

Η διήμερη δράση έλαβε χώρα στη ευρύτερη περιοχή της  λίμνης Δοϊράνης με τη συμμετοχή αξιωματικών από διάφορες χώρες. Υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών, οι συμμετέχοντες διέτρεξαν την αμυντική γραμμή των μαχών  που διεξήχθησαν την 8 Μαΐου 1917, μεταξύ αγγλικών και βουλγαρικών στρατευμάτων και στις 5-6 Σεπτεμβρίου 1918 μεταξύ ελληνοβρετανικών και βουλγαρικών στρατευμάτων.

Πραγματοποιήθηκε ανάλυση των μαχών, επί του πεδίου που έλαβαν χώρα οι μάχες, ενώ οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και απάντησαν σε διάφορα ερωτήματα που αφορούσαν τον τρόπο διεξαγωγής των επιχειρήσεων και τα αποτελέσματα αυτών.

Το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και κατάθεση στεφάνων στο Συμμαχικό Μνημείο της Δοϊράνης.