Δραστηριότητες

Απρίλιος 09, 2019

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), παρουσίαση του δίτομου έργου του ΓΕΣ/Δ4 (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού), με τίτλο «Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των τριών κλάδων των ΕΔ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιστορικοί μελετητές, η Πρόεδρος και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων και πλήθος κόσμου.

Απρίλιος 02, 2019

Tην Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Διεύθυνση Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του δίτομου έργου της με τίτλο «Ο Ελληνικός Στρατός κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, για την υπερεκατονταετή εξέχουσα συμβολή της, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Αργυρό Μετάλλιο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών, την 21η Δεκεμβρίου 2018.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ιανουάριος 28, 2019

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, κατά την καθιερωμένη ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, για την υπερεκατονταετή εξέχουσα συμβολή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), στην:  

- Υποδειγματική συγκέντρωση, ταξινόμηση και τήρηση πολύτιμου αρχειακού υλικού.

- Καταγραφή της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας.       

Ιανουάριος 28, 2019

Την 15 Οκτ 18,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη ΛΑΕΔ , με θέμα «Η Απόρρητη Ιστορία των Ελληνοαμερικάνων Εθελοντών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου - 75 Χρόνια» από την ομογενειακή οργάνωση AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association). Σκοπός της εκδήλωσης ήταν:

(α)   Η βράβευση του προσωπικού της ΔΙΣ και όσων συντέλεσαν στην έκδοση του βιβλίου «Οι Ελληνοαμερικανοί Εθελοντές στην Εθνική Αντίσταση»

(β)  Πραγματοποίηση ομιλίας για το εν λόγω θέμα.