Δραστηριότητες

Δεκέμβριος 09, 2019

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος «Ἀγαπητές Ἑλληνίδες!» Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειον των Ελληνίδων στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

            Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη.

Οκτώβριος 18, 2019

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ) συμμετείχε στην 27η ετήσια Έκθεση Kavala Expo 2019 που διοργανώθηκε  από 27 ως 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα, να ενημερωθούν από στέλεχος της ΔΙΣ, για την αποστολή, τις δράσεις, για το εκδοτικό της έργο, να ξεφυλλίσουν  ορισμένες από τις εκδόσεις της και να θαυμάσουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό καθώς και αντίγραφα  εγγράφων από το ιστορικό της αρχείο.

Οκτώβριος 18, 2019

Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2019, η ΔΙΣ, συμμετείχε με 1 Αξιωματικό σε Battlefield Studies, που διοργάνωσε ο επιστημονικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, στον τομέα της στρατιωτικής ιστορίας με αντικείμενο τις μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, “Macedonian Front Society”.

Οκτώβριος 18, 2019

Το διήμερο 21 - 22 Σεπτεμβρίου 2019, εορτάσθηκε στο Ριτσιόνε της Ιταλίας, η 75η επέτειο της απελευθερώσεως της πόλης  του Ρίμινι από την 3η Ορεινή Ταξιαρχία, στην οποία έκτοτε δόθηκε ο τίτλος “ΡΙΜΙΝΙ”.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.